Presentator

Presentator

Dennis-Wilt_profiel-FB

De TV carrière van Dennis begon in 2005 bij de toenmalige zender Tien van Talpa waarna hij sinds 2008 bij RTL4 te zien is (foto Nick van Ormondt)

Talpa Network

Sinds maart 2019 is Dennis werkzaam voor Talpa Network. Hier heeft hij samen met collega Amara Onwuka een geheel nieuwe weerdienst opgezet voor online, radio en TV. De weerredactie is 24/7 in de weer om via alle kanalen de meest actuele en regionale weersverwachtingen te verzorgen. Je ziet Dennis dan ook niet alleen op SBS6, maar hoort hem ook regelmatig op 538, Radio 10, Sky Radio en Veronica. Online wordt je via weer.nl constant op de hoogte gehouden van de meest accurate verwachtingen, het laatste weernieuws en records.  

Voor Dennis is de cirkel inmiddels rond. Zijn landelijke TV carrière begon namelijk 15 jaar daarvoor al bij Talpa. Na een aantal jaren als meteoroloog vooral achter de schermen te hebben gewerkt, specialiseerde Dennis zich destijds steeds meer in mediawerkzaamheden. Dat begon met het schrijven van krantenartikelen en achtergrondverhalen en het verzorgen van dagelijkse radioweersverwachtingen op o.a. Radio 538, Radio 2, Sky Radio, BNR Nieuwsradio en meer landelijke en regionale stations.

In 2005 deed zich een buitenkans voor. John de Mol’s nieuwe zender Talpa, later Tien geheten, zocht  een weerman en een weervrouw. Na een screentest en uitbreide audities bleven alleen Dennis en Jimmy Bruininx over. In Hilversum beleefden zij hun vuurdoop in het programma NSE. Na het Nieuws, de Sport en het Entertainment sloot deze uitzending af met een spectaculaire 3D-weersverwachting die zijn tijd ver vooruit was. Helaas werd al binnen twee jaar de stekker uit de zender getrokken.

Wide screen

TV Studio

Intussen werd er in Wageningen, waar Meteo Consult later MeteoGroup was gevestigd, naast de drie radiostudio’s ook een TV studio gebouwd. De TV carrière van Dennis kwam hierdoor in een stroomversnelling.

Omroep Gelderland was het eerste televisiestation dat zeven dagen per week een specifieke regionale weersverwachting liet zien afkomstig uit de Wageningse TV studio. Samen met Reinier van den Berg en Margot Ribberink verzorgde Dennis Wilt de dagelijkse weerpresentaties. Al snel dienden zich nieuwe klanten aan zoals Omroep Brabant, RTV Utrecht, Omroep Zeeland, RTV Noord-Holland, TV West en RTV Oost. Zelfs landelijke omroepen als de KRO werden vanuit deze studio bediend.

Samen met Amara Onwuka verzorgde Dennis de weerpresentaties in de vroege ochtend in het programma Goede Morgen Nederland. Ook werden een tijdje Europese vakantieweerberichten voor het RTL ontbijtnieuws vanuit deze studio verzorgd.

Wide shot

RTL 4

In 2008 werd Dennis gevraagd om ook presentaties te komen verzorgen op RTL 4 naast de vaste gezichten als Helga van Leur en Peter Timofeeff. Op 1 april 2011 werd de Weer en Verkeer afdeling van RTL uitgebreid met Buienradar en kwam er over de gehele dag behoefte aan weerpresentaties.

Het weerteam van RTL werd uitgebreid met nieuwe talenten als William Huizinga, Amara Onwuka, Jennifer Faber, Nicolien Kroon en later Maurice Middendorp. Tot 1 maart 2019 was Dennis Wilt, naast presentator, ook chef van de Nieuwsdienst Weer en Verkeer bij RTL Nederland.

Dennis is dagelijks in de media met ons weer en het veranderende klimaat, volg hem ook op FaceBook en Instagram

02

[insta-gallery id="1"]