Dennis Wilt: persoonlijke website over weer, presenteren en meer.

Dennis Wilt: persoonlijke website over weer, presenteren en meer.

DennisWilt5326LowRes

(foto Dennis Wilt door Rik Nederstigt)

Dennis Wilt

Dennis Wilt (1969) ken je ongetwijfeld als weerman bij RTL Weer waar hij dagelijks met de actuele weesverwachtingen in beeld verschijnt. Dankzij zijn innemende persoonlijkheid en jarenlange ervaring is Dennis Wilt deze zender sinds 2008 een graag gezien gezicht. De carrière van Dennis Wilt begon bij de Koninklijke Luchtmacht al in 1994. Als beroepsofficier voorzag hij onder andere Nederlandse piloten op missies in het buitenland van weersvoorspellingen. Zijn positieve levenshouding en charmante Twentse roots zorgen voor een besmettelijk positief effect op elk publiek dat Dennis toespreekt.

METEOROLOOG

Dennis Wilt heeft tijdens zijn zevenjarige carrière bij de Luchtmacht als officier veel van de wereld gezien. Hij specialiseerde zich hier in luchtvaartmeteorologie. De ins en outs van ons continue veranderende klimaat zijn hem als ervaren luchtvaartmeteoroloog dan ook allesbehalve vreemd. Deze basis leidde ertoe dat Dennis bij een van de snelst groeiende internationale weerbedrijven ter wereld in dienst kwam. Bij MeteoGroep hield hij zich bezig met weersverwachtingen en adviseerde hij diverse soorten toonaangevende bedrijven, in branches variërend van offshore- tot filmsector.

PRESENTATOR

Door zijn jarenlange ervaring achter de schermen is Dennis Wilt uitgegroeid tot een deskundige senior-meteoroloog. Hoewel de kans groot is dat je Dennis vooral kent als presentator bij RTL Weer begon zijn tv-carrière al jaren eerder. In 2005 ging hij als weerman aan de slag voor tv-zender Talpa. Hij deed ook ervaring op als tv-presentator van het weer bij diverse regionale tv-zenders waaronder Omroep Gelderland Daarvoor al schreef hij achtergrondverhalen en verzorgde hij de weersverwachtingen voor verschillende Nederlandse radiostations.

SPREKER

Hoe mooi is het om een deskundige live te horen en zien spreken? Klimaatdeskundige Dennis Wilt heeft ook als spreker veel te bieden. Wanneer hij aan het woord is ga je gegarandeerd met andere ogen kijken naar het effect van klimaatverandering op onze leefwereld. Dennis is dankzij zijn jarenlange ervaring zowel voor als achter de schermen een doorgewinterde spreker. Zijn enthousiasme is desondanks onverminderd besmettelijk en zijn prikkelende presentaties zullen geen enkel publiek onberoerd laten. Ook na afloop zorgt Dennis Wilt voor een bevredigend antwoord op vragen van het publiek.

DAGVOORZITTER

Voor een echte onvergetelijke dag is Dennis Wilt de aangewezen persoon als dagvoorzitter. Dennis is voor evenementen in alle vormen in te huren, van debat tot congres. Zijn charmante uitstraling en deskundige aanpak zorgen voor een dag die het publiek zich nog lang zal heugen. Dennis zorgt voor tot in detail uitgevoerd maatwerk en een grondige voorbereiding en kan daardoor als dagvoorzitter voor een optimale interactie met de groep zorgen. Als geen ander weet Dennis Wilt hoe hij een boodschap op een soepele en prikkelende wijze moet overbrengen.

PRESENTATIECOACH

Presenteren in welke vorm dan ook is een kunst op zich. Door zijn jarenlange ervaring als televisieverschijning kent Dennis Wilt de fijne kneepjes van het vak. Hij heeft niet alleen een opleiding tot presentatiecoach gevolgd, ook zijn eigen achtergrond is waardevol als coach.

Ook jij hebt een mooi verhaal te vertellen, Dennis kan je helpen dit zo succesvol mogelijk over te brengen. Van stemgebruik tot lichaamstaal, Dennis Wilt weet hoe ze ingezet kunnen worden. Zowel op individueel als op groepsniveau zijn er diverse mogelijkheden. Laat je door Dennis als presentatiecoach inspireren en sta ook versteld van jezelf.

AMBASSADEUR

Dankzij zijn pure en eerlijke manier van in het leven staan is Dennis Wilt het prototype ambassadeur. Media-aandacht is hem door de jaren heen allesbehalve vreemd, hij kent de klappen van de zweep. Toch blijft hij stevig in zijn schoenen staan. Ook als het leven tegenslagen opwerpt blijft Dennis positief. Deze instelling inspireert ook anderen, zo is hij onder andere vriend van KWF Kankerbestrijding. Ook zet hij zich jaarlijks met liefde op vrijwillige basis in voor donaties door het lokale bedrijfsleven voor verschillende goede doelen. Dennis Wilt is niet voor niets veel meer dan weerman alleen!